Repareren, reviseren en modificeren

Een defect aan een roterende machine? Wij voeren reparaties en revisies uit aan alle soorten roterende machines. Wij herstellen lagerpassingen, bewerken assen, reviseren mechanical seal afdichtingen en balanceren ventilatorwaaiers en roterende delen. In onze eigen wikkelarij herwikkelen wij elektromotoren.

Tijdens de werkzaamheden voeren wij diverse elektrische en mechanische metingen uit. Wij repareren onder meer met vlamspuiten; een techniek waarmee wij versleten delen opwaarderen en daarmee bv slijtvaster maken. Onder andere sealvlakken en rotorassen repareren wij met vlamspuiten. Gerepareerde machines voorzien wij van een hoogwaardige coating die voldoet aan uw toepassing, zoals food.

Wij registreren alle gegevens en werkzaamheden. Zo bouwen wij een historie op van uw machinepark. U kunt rekenen op korte doorlooptijden. Dit omdat wij alle deelbewerkingen in eigen huis uitvoeren en veel slijtagedelen op voorraad houden. 

Wij repareren, reviseren en modificeren:

 • Draaistroom-motoren
 • Reductoren
 • Tandwielkasten
 • Trommelmotoren
 • Gelijkstroommotoren
 • Generatoren
 • Motor-reductoren
 • Kraanmotoren
 • Roerwerken
 • Trilmotoren
 • Frequentieregelaars
 • Servomotoren
 • ATEX (EEX) motoren/reductoren
 • Pompen
 • Mechanical seals
 • Ventilatoren
 • Aandrijf-assen en pomp-delen

Spiebaan steken

Spiebaan steken op onze STYLE CNC draaibank . Dit kunnen we dit machinaal in huis bewerken.

Mechanical seal revisie


Visser Nederland beschikt over opgeleide sealspecialisten en alle middelen om as afdichtingen en seal faces te reconditioneren en te monteren. Dit doen we vanuit een speciaal ingerichte clean-room, zodat de revisie op een hoog niveau uitgevoerd kan worden. Visser Nederland is merkonafhankelijk in mechanical seals en andere asafdichtingen. We zijn zeer concurrerend in prijs én levertijd. 

Tevens denken we graag mee om verbeteringen door te voeren wat resulteert in standtijd verlenging.
Soms kan het zijn dat niet het juiste type seal geselecteerd is of dat de verkeerde materiaalsoorten gebruikt worden.
Hierin gebruikt Visser Nederland graag haar meer dan 70 jaar ervaring en kennis en wil dit graag met u delen.

Hieronder vind u een overzicht van de producten en diensten die wij kunnen aanbieden.
 
Diensten:

 • Consult en engineering
 • Onderhoud en revisie
 • On-site service
 • Voorraadinventarisatie + magazijnbeheer
 • Training
 • Onderhoudsovereenkomst 

Wikkelen

Zit er een sluiting of defect in een elektromotor, transformator of (rem-)spoel? Dan kan het herwikkelen van dergelijke draaistroom of gelijkstroomapparatuur een goede oplossing zijn; in geval van spoed of vanwege kosten. Bij ons werken gespecialiseerde wikkelaars met jarenlange ervaring. 
In tegenstelling tot veel andere werkzaamheden binnen ons bedrijf is het wikkelen van statoren, ankers en spoelen nog echt ambachtelijk handwerk. Wij voorzien uw apparatuur van hoogwaardige isolatiematerialen en impregneerlakken. Uw machine is snel weer volledig en als nieuw inzetbaar.

Vlamspuiten

Is er sprake van slijtage of wilt u een onderdeel verduurzamen dan kan dat. Versleten delen zoals lager, keerring, rotoras of sealvlakken kunnen met behulp van onze vlamspuittechniek worden hersteld.
We maken gebruik van meerdere vlamspuittechnieken en verschillende coatings.

Voorbeeld onderdelen zijn;

Machinale bewerkingen

Onze verspanende afdeling is uitgerust met diverse bewerkingsmachines, waaronder een draaibank, freesbank en een separate lashoek.
Wij vervaardigen en herstellen hiermee assen, bussen, passingen en andere delen voor een deugelijkde reparatie of vervanging.

Met de vlamspuittechniek voeren wij snel vakkundige reparaties uit en verbeteren wij hardheid, slijtvastheid en corrosievastheid. Dit verhoogt de standtijd.

Preventief machine-onderhoud

Stilstand van uw machinepark kost geld. Steeds meer productiebedrijven investeren daarom in preventief onderhoud. Visser Nederland kan het totale onderhoud voor u verzorgen óf onderdelen daarvan. Met als doel een minimale downtime van uw productie. Onze inspectie- & onderhoudsmethode biedt een duidelijk overzicht van de inventaris en de historie van uw machines. En bovendien een heldere blik op de staat van uw machinepark. Op basis hiervan adviseren wij u over de manier waarop u het best kunt omspringen met uw machinepark.

Trillingsmetingen & conditiebepaling

Met trillingsmetingen kunnen wij tijdig storingen in roterende machines opsporen of zelfs voorkomen. Onze trillingsdeskundigen voeren de metingen voor u uit, analyseren de uitkomsten en adviseren u over vervanging of reparatie. Daarnaast zetten wij thermografie, olie-inspectie en koolborstelcontroles in. En natuurlijk: de volle aandacht van onze ervaren servicemonteurs.

Service op locatie

Natuurlijk wilt u stilstand van uw machinepark voorkomen. Onze monteurs zijn snel ter plaatse voor een reparatie, inspectie of meting. Elke servicewagen is compleet uitgerust met eigen gereedschap en materialen. Onze monteurs vervangen slijtdelen van aandrijvingen en pompen. Ze assisteren bij demontage, hermontage en onderhoudsstops. Voeren inspecties uit en verzorgen het balanceren en uitlijnen met laserapparatuur. Onze monteurs werken zorgvuldig en uiterst efficiënt. Ze bereiden zich zorgvuldig voor en zijn bekend met uw locatie. 

Onze haal- en brengservice verzorgt het transport van uw machines. 

Besturingstechniek

Wilt u de capaciteit van uw machine verhogen of nauwkeurig kunnen regelen? Een passende besturing biedt de oplossing. Wij verzorgen voor u de complete besturing van uw machine: van installatiekast tot en met de aan te drijven assen. Of het nu gaat om een ventilator, pomp of transportband, met moderne frequentieregelingen of om andere drives … wij zorgen voor een goede beweging.

Bestaande installaties moderniseren wij door deze passend om te bouwen. Dankzij onze jarenlange ervaring met aandrijvingen weten wij als geen andere hoe wij deze moeten aansturen. 

Leveren en vervangen

Kan uw aandrijving of pomp niet worden gerepareerd? Of hebt u simpelweg behoefte aan een nieuw product? Daarvoor kunt u uitstekend bij ons terecht. Wij werken merk­onafhankelijk, hebben een eigen voorraad en directe lijnen met diverse producenten voor een passende oplossing.

Visser Nederland levert uit voorraad IEC-motoren én de bijbehorende onderdelen zoals flenzen, remmen, koppelingen en elektrische componenten. Al deze producten kunnen wij snel en efficiënt samenbouwen. Of direct naar uw wens modificeren.